Driftland – az igazi driftparadicsom

2013.02.24. 15:05 2Fast 2Furious

Bár a drift egyre népszerűbb az európai országokban, mégis igen kevés olyan versenypálya van, amely alkalmas lenne driftversenyek lebonyolítására. Skóciában éppen ezért kifejezetten driftre építenek át egy régi versenypályát.

A kezdeményezés nem új keletű, hiszen épp hazánkban, Máriapócson a Rabócsiringen folytak olyan átalakítások, melyek a korábbi szűkebb pálya kiszélesítésének köszönhetően még inkább kedveltté és driftelésre alkalmasabbá tették a pályát.

A skóciai pálya átépítésével kapcsolatban megkerestük Jarack Jeek Federicot, aki drift autók építése (Chizfab Services) mellett szinte minden idejét a Driftland kialakítására fordítja. Jeek a következőket mesélte az ötletről, a tervekről:

A társammal együtt kerestük fel a helyi Oval versenypálya üzemeltetőjét még 2012-ben, ahol különböző driftversenyeket szerettünk volna rendezni. Így született meg a Jumanji Nights sorozat.

Fotó a Jumanji Nights legutóbbi futamáról

A pálya eredetileg egy régi, ovális, elsősorban gokart versenyeknek otthont adó létesítmény volt, melyet hosszú teszteléseket követően a mi igényeink szerint módosítottak először. A legfőbb gondot az okozta, hogy túl szűk volt a pálya ahhoz, hogy nagyobb tempót mehessenek a versenyzők, főleg tsuiso során.

Folyik a munka gőzerővel

Az igazi áttörést a 2013-as év hozta, amikor megvásárolta a pályát a Hardie Race Promotions és a cég vezetői úgy döntöttek, hogy megépítik Driftlandet. A munkálatok négy héttel ezelőtt kezdődtek el és terveink szerint júliusban nyithatjuk meg a kapukat a nagyközönség és a versenyzők előtt. A teljes pályafelület aszfaltozott lesz.”

A főbb méretek és a tervek szerinti nyomvonal az alábbi lesz:

 

Jeek sokat hallott már a Drifting.hu által szervezett versenyekről, bár eddig még nem tudott ellátogatni egy futamra sem. Jeek sok sikert kíván a magyar driftereknek és ígéri, hogy továbbra is követi majd őket a versenyekről készített videofelvételeken keresztül.

 

 

Szólj hozzá!

Címkék: 2013 Drifting Driftbajnokság Profi Driftland

A bejegyzés trackback címe:

https://kilinccselelore.blog.hu/api/trackback/id/tr265101761

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása