2012 PRO bajnoka: György Szilveszter

2013.01.01. 13:38 2Fast 2Furious

Interjú a 2012-es PRO bajnokkal, György Szilveszterrel

György Szilveszter, alias Hellveszter lett 2012. évi Hell Energy Országos Drift Bajnokság pro kategóriájának bajnoka. Kemény mezőnyben állt helyt versenyről-versenyre és lett megérdemelten a legjobb idén...

RiKA: Gondoltad volna év elején, hogy év végén bajnok leszel?

György Szilveszter: Nem, nem ez volt a cél. Természetesen azért dolgoztunk, hogy a legjobb helyezést érjem el, amit csak lehet. Úgy indítottam az évet, hogy szerettem volna dobogóra állni. Az, hogy akár első is lehetek csak akkor tudatosult bennem, amikor megláttam pár verseny után a tabellát.

RiKA: Mennyire fontos a jó csapat?

György Szilveszter: Az a legfontosabb. Természetesen egy bajnoki cím megszerzéséhez elengedhetetlen az is, hogy ott legyek minden futamon fejben, fontos a tudás, de elérhetetlen lett volna mindez egy ennyire profi szervizcsapat nélkül.

RiKA: Hogyan szuperált a jó öreg E30 idén?

György Szilveszter: Tökéletes volt szerencsére. Minden egyes verseny előtt voltak apróbb fejlesztések, módosítások. Most már olyan versenyautóvá vált, hogy a jövő szezont úgy végigvinné, hogy nem hagyna cserben egy percre sem. Ütőképes autóvá vált az E30.

RiKA: Jövőre vele indulsz vagy már az új autóddal?

György Szilveszter: Az új autóval fogok biztosan.

RiKA: Mit lehet tudni róla?

György Szilveszter: A BMW kap egy Mitsubishi Evo IX. motort cosworth motorbelsővel. Mindent megkap technikailag, ami csak rendelkezésünkre áll. Cél az, hogy egy EB-n is megállja a helyét.

RiKA: Lóerőben mit tud majd?

György Szilveszter: Három program lesz majd. Az első beállításnál 400 LE lesz majd, mely tökéletes lesz akkor, amikor még csak összeszokunk az autóval, de ezt használom majd az új pályák betanulásánál, esőben. A második beállításnál 500-550 LE-t tud majd, a harmadik értéke pedig majd a padon derül csak ki. Most 650 LE-nek saccolom a "végét".

RiKA: Melyik volt a legjobb pálya idén?

György Szilveszter: Egyértelműen a máriapócsi, ellentétes irányú pálya az éjszakai futamon. Ez esett kézre nekem és autónak is leginkább.

RiKA: Melyik volt a legemlékezetesebb verseny?

György Szilveszter: A Trackwood, mégpedig azért, mert háromszor hívtak vissza Zentai Attila ellen. Olyan szintű harc volt ez mindkettőnk részéről, hogy amíg élek nem felejtem el ezt a versenyt.

by RiKA

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://kilinccselelore.blog.hu/api/trackback/id/tr834990308
Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása