Augusztus 25. Trackwood Drift Fesztivál Federal gumival fűszerezve

2012.12.31. 20:36 2Fast 2Furious

Augusztus 25. Trackwood Drift Fesztivál Federal gumival fűszerezve

Az idei versenynaptárt böngészve egyértelmű, hogy az év nemzetközi drift eseménye augusztus utolsó hétvégéjén kerül megrendezésre a megújult máriapócsi RabócsiRingen. Két sorozat is érkezik kis hazánkba, így egész Európát átölelve Londontól Moszkváig várhatóak versenyzők. Természetesen az eseményről a FederalTire képviselete sem hiányozhat, akik ezúttal kizárólag a magyar versenyzőket fogják mustrálni.

Mint ismeretes a tököli éjszakai drift derbi a dobogós helyekért folyó küzdelem kellős közepén megszakadt, mivel kis túlzással földindulás, égszakadás vette kezdetét. A bokáig érő vízben egyedül Grózinger Zsolt próbálta ki a „vízenúszós” csapatást, de ekkora már szinte mindenki elmenekült a nagy vihar elől. A verseny végeredményét a kvalifikációs pontszámok alapján határozták meg a szervezők, az elmaradt díjkiosztóra pedig ötletes módon a Hősök terén került sor.

A Federal különdíj sem került kiosztásra, mivel az elmarad csaták miatt még több esélyes is pályázott a címre. Épp ezért a rendezők és a Federal képviselete úgy döntött, hogy a különdíjat az augusztusi nemzetközi futamra tartogatják. Várhatóan megdől ugyanis az eddigi részvételi rekord (16 ország 56 versenyző) a Drift Allstars valamint az EEDC nemzetközi versenyeken. A vérprofi külföldi drifterek ellen küzdő magyarok vérét épp ezért egy kis Federal gumival szeretné fűszerezni a hazai forgalmazó, mivel a legdurvább páros csatát bemutató hazafi lehet majd gazdagabb egy pár vadonat új abronccsal.

A Federal különdíj immáron második éve honos a Hell Energy Országos Drift Bajnokság keretein belül. Az ötlet nagyszerű és a versenyzőknek is külön örömet jelent, hiszen „rezsiköltségük” ezzel a felajánlással alacsonyabb lehet. Persze ezért tenni is kell, a díjat az kapja, aki a legdurvábban tolja ellenfelét a páros csaták küzdelmei során. Ha lehet ilyet írni a Federal örökranglistáját egyelőre magasan vezeti Lakatos Zoltán alias Lakyboy, aki már idén is bezsebelt egy pár versenygumát. Rajta kívül duplázó, azaz triplázó még nem volt, de mint tudjuk szerencsére a mezőny rendkívül színes és bárki lehet esélyes erre a különdíjra.

FederalTire különdíj örökranglista:
Lakatos Zoltán – 6 pár abroncs (2011/OB1; 2011/OB2; 2012/OB1)
Grózinger Zsolt – 2 pár abroncs (2012/OB2)
Zentai Sándor – 2 pár abroncs (2011/OB5)
Zahuczki Zsolt – 2 pár abroncs (2011/OB4)
Enrico Sartori (ITA) – 2 pár abroncs (Nemzetközi futam)
Roman Kolesar (SK) – 2 pár abroncs (2011/OB3)
 

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://kilinccselelore.blog.hu/api/trackback/id/tr124989782
Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása